vineri, 1 mai 2009

Mai traiesc

Nu, nu am tras cortina; nici nu m-am imbolnavit de gripa nusdecare. Inca. Desi, cu minunata calatorie pentru care ma pregatesc cu drag si spor, nu se stie niciodata. Asa, cum ziceam. Toate sunt bune si la locul lor. Numai ca timpul ne cam alearga. Iar. Ca sa nu ne plictisim. Si uite asa trece viata pe langa noi. Va rog sa observati tonul optimist.

Ce de lucruri s-au mai intamplat. I-au dat drumul ciobanului. Ieeeeeeeei. Ce miracol miraculos. Si, cum bine zicea dl oltean jurist, am avut parte de behaieli pe la toate posturile de televiziune, radio, internet si alte mijloace de comunicare. Ca doar se apropie camapania electorala.

Ne-am cutremurat. Nu rau. De vreo 5.3. Misto a fost toata paranghelia care a urmat. Televizoarele urlau despre Apocalipsa. Crainicele ne povesteau cum o sa murim spintecati de tocul usii daca facem greseala de a ne aseza sub tocul usii, asa cum ne-au invatat bunicii. Cea mai ca lumea reactie a avut-o Marmureanu, care i-a inchis telefonul in nas unei pitzi ce se incinsese rau de tot la Realitatea. Si care normal ca a luat foc, vazand ca omul nu-i alimenteaza visele deja "erotice".

Ne-a lovit gripa porcina. Tocmai acum, cand sa plec eu intr-o lung asteptata si binemeritata vacanta. Intr-un loc frumos. Nici nu ne lasa bine aviara ca ne lua astalalta. Cica oamenii de la tara au inceput sa-si sacrifice animalele. Il omoara pe Ghita. Macar sa-l manance. Ca in anii trecuti, astia de la autoritati le-au omorat gainile si nici nu i-au despagubit, nici nu i-au lasat sa le manance. Asa ca oamenii s-au invatat minte si nu mai asteapta sa fie fortati. Sacrifica animalele de buna voie. Degeaba incercam sa le mai explicam cativa dintre noi ca din Mexic pana in Romanica e cale lunga. Televiziunile i-au prostit definitiv.

Am avut si 1 mai. Muncitoresc. Cu mici si bere. Tone. Cu primarul care este in plina forma, pupat de toti. Cu toata floarea cea vestita a politichiei noastre in bai de multime: ba pe litoral, ba pe la munte, ba prin Maramures. A inceput lupta pentru ciolan. Campania. Neoficial. Asta nu inseamna ca nu se face propaganda. Ehhheeeei, ce se mai face. Cu tot cu camasa rosie. Lipseste cravata, zalog de legamant.

Cam asta. Mai avem, bineinteles, una bucata nunta. Despre care voi vorbi. Daca ma vor lasa titularii. Ca sunt juristi. Si ma jupoaie daca le incalc dreptul la intimitate.

Niciun comentariu: