marți, 29 septembrie 2009

Din nou la teatru

Si ca tot ziceam ca a venit toamna, ce sa vezi?! S-au intors si actorii din vacanta. Incet, incet, incep spectacolele la National. Si nu numai. Incepe iarasi nebunia cu biletele, rezervarile, vanatoarea de spectacole si piese mai vechi sau mai noi, care sa aduca putina bucurie miilor de spectatori.

Ziceam acum ceva vreme ca de fiecare data cand ma intorc din vacanta, aflu cate-o veste proasta. Anul trecut au murit Stefan Iordache si Ilarion Ciobanu. Anul asta s-a stins Nicu Constantin, dupa ce in vara am trecut prin emotii pentru Jean Constantin. Ne mor artistii. Ne dam seama abia cand ii aplaudam pentru ultima data. Poate din cauza asta si cozile de la casele de bilete.

Sa revenim la lucruri mai frumoase. Stagiunea la TNB se deschide cu doua spectacole noi. Sinacigasul cu Dan Puric si Lectia cu Malaele. Fana declarata a lui Dan Puric pe care l-am vazut magistral in Don Quijote, abia astept sa il vad la treaba din nou, sa ma las intoarsa pe dos de genialitatea actorului. Despre Malaele cred ca e absurd sa mai bat eu campii. Salut doar venirea in spectacol la National, unde sper sa il vedem cat mai multi, pentru ca la Comedie iti trebuiau pile sus puse pentru a prinde un bilet la spectacolul lui.

Piersic joaca in continuare cu Emilia Popescu in Stangers in the night, la Opera Romana. Banica jr. tot la comedie isi desfasoara activitatea. Pe Bartos il vedem la Odeon, intr-o premiera Pyramus & Thisbe 4 You. Titanic Vals-ul lui Musatescu se joaca in continuare la Nottara.

Asadar, piese si mai noi si mai vechi. Costul biletelor, desi piperat daca e sa ma intrebi pe mine, se pare ca le face accesibile, daca e sa judecam dupa prezenta in numar foarte mare a oamenilor la casele de bilete si dupa regulile impuse de anumite teatre bucurestene de a nu mai vinde mai mult de 6 bilete de persoana la spectacole precum Revizorul sau Casa Zoikai.

Avem si ceva promisiuni de concerte care mai de care mai spectaculoase. Bine ca pleca Madonna. Acum ne putem concentra pe seria de concerte Tudor Gheorghe. Mai vine pe la noi si Cesaria Evora. Si Vaya con Dios. Si cei de la Buena Vista.

Poate sa vina toamna linistita ca avem ce face.

Niciun comentariu: