miercuri, 28 ianuarie 2009

Am obosit

1. De tipete si urlete adresate de toti mosii disperati si disperanti bietilor copii care stau in scara blocului pentru a se feri de picaturile de ploaie. Si da, unii se tin in brate. Ca sunt copii. Si experimenteaza senzatii noi. Si da, rad tare, sanatos, sincer. Si nu, nu sar calul. Adica nu stau toata noaptea. Stau si ei un picusor.

2. De oameni idioti care, desi au ajuns in anumite pozitii, habar nu au sa conduca un colectiv. Care urla ca nu poti sa fii mai mult decat un biet om. Care uita de la mana pana la gura toate favorurile pe care le-ai facut. Poate sacrificandu-te pe tine. Poate sacrificandu-ti sanatatea. Si nervii. Si aia ai capului si aia de la stomac.

3. De imbecilii care, datorita unor ganieti de porumbel, au ajuns in diverse pozitii. Pozitii care ii fac sa uite de unde au plecat. Si ca au ajuns acolo unde sunt doar datorita ganietilor. Si care se uita de sus si dau ordine ca in armata. Ca dictatorii. Pe baze totalmente aiurea.

4. De smecherii care cred ca te pot juca la nesfasit. Si care cred ca daca ai facut exceptie dupa exceptie, aia e regula. Si cand vrei sa aplici regula, o iau drept exceptie. Ok, aici imi recunosc vina. Cum ii inveti, asa ii ai.

5. De toti cei care nu te lasa sa respiri. Te vad in agonie si totusi trag. Si asteapta. Ca vulturii. Sa iti soarba ultima picatura de viata. Si nu iti lasa nici macar demnitatea si linistea de a muri ca omul. Te freaca asa cum freca mama untul pentru o minunata prajitura.

6. De toti cei care se uita in carca celorlalti. Fara a pune osul la treaba. Din categoria "hai sa facem", adica eu fac si voi va uitati. Sau eu trag si impreuna culegem roadele. Sau "hai, fa tu, ca tu ai mai facut si stii ce si cum".

7. De toti cei care baga capul in nisip, avand impresia ca asa se vor rezolva toate sau nu ii va mai vedea nimeni. Helllo, va ramane fundul afara. Si va vedem toti. Si noi, astia toti de care fugiti voi, am vrea sa stati de vorba cu noi, sa ne explicati, sa ne argumentati, nu sa va luati jucariile si sa puneti coada pe spinare. Si sa aveti impresia ca nici usturoi n-ati manacat, nici gura nu va miroase.

8. De toate cunostiintele care vor sa treaca drept straini. Fratilor, am impartit si bune si rele, fiecare a avut partea lui de vina in fiecare ruptura. Nu am fost unul mai inteligent si altul mai imbecil. Ca daca era asa, ala inteligentul il indrepta si pe imbecil si lucrurile se terminau ca in telenovele, cu happy end (sau ca in Inima de tigan, cu o continuare).

9. De toti needucatii care nu stiu sa raspunda la salut. Nu cer sa fie nimeni la fel de imbecil ca mine si sa arunce cu zambete si poante in stanga si in dreapta. Sau sa incerce mereu sa incarce cu voie buna pe amarati. Dar macar raspundeti la salut. Ca suntem civilizati. Si avem limba. Pana si cainele vecinului de la trei imi raspunde la salut asa cum stie el.

10. De tara asta cu societatea ei minunata. In care societate, Becali isi recupereaza limuzina cu un simplu telefon, iar zeci de copii nu pot fi gasiti de ani de zile.

11. De toti molaii care nu stiu sa prinda degetul cand li se intinde. Fratilor, Dumnezeu ne da, dar nu ne baga in sac. Nu pot face bine unui om cu forta. Astept putina colaborare. Puneti si voi un pic umarul. Si acceptati-va vina ca nu ati fost in stare sa va lasati ajutati. Nu va mai plangeti atata de mila.

12. De toti invidiosii, care nu se pot bucura sincer ca unora le merge bine. Cuum, capra vecinului n-a murit? Nu, nu i-a murit capra, dar poate i-a murit o gaina si ca sa uite de tragedia lui face eforturi considerabile. Pe care voi i le spulberati intr-o clipa cu un simplu "ce stii tu, ce iti pasa, tu o duci bine".

13. De toti cei care vorbesc ca sa se auda. Si care cersesc prin cuvintele lor confirmarea propriilor ganduri. Frate, actionati cum stiti si gata. Nu mai tot asteptati sa fie cineva acolo sa va aplaude mereu.

Gata, ma descarcai. Acu', ma duc acasa sa bocesc de ce amarata am fost. Si maine ma duc la interviu. Ca mi s-a luat de locul asta de munca. Ce munca, sclavie!!! Daca stau sa ma gandesc bine, era si vremea. Se face anul. Iar eu mai mult de un an jumate nu am inghitit pe nimeni. Ca sef.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Of, ce bine zici, ce bine ca existi. M-am racorit si eu. Ce zici? Intervuri in tara asta? Pe vremurile acestea? Mai bine sclav intr-o tara civilizata decat intr-o tara plina de hoti. Exista locuri civilizate, exista viata dincolo de mizerie, la numai 2 ore de zbor de parintii tai(in cazul in care ai remuscari): CV postat acum 2 saptamani...si eu sunt batrana cu "implanturi de lana"

"Hello Bozgu-Neagu,

My client is seeking to fill the following vacancy. I have conducted a KEYWORD search on Monster’s database and think you may be a suitable candidate. However, please accept our apologies if your CV is not an exact fit to the job spec.

I have copied the job spec below. Please read it and let me know whether or not you would like to be considered.

If this role is not quite what you are looking for please have a look at our job board http://www.itcd-group.co.uk/joblist.php where you will find many other roles.

If you are interested, please reply via e-mail and send an updated version of your CV in word format. (using the Monster reply button sends the e-mail to us automatically)

I look forward to hearing from you.

Regards




Caroline Simmons
Resourcing Manager

Job Ref : 3026
Location: Cambridge
Job Type: Permanent
Salary: Market"


Jefa

Anonim spunea...

pacat ca postarea de maine o sa inceapa asa: n-am fost nici la interviul asta, desi parea frumusel...dar ne mai ramana inca juma de an:)

Anonim spunea...

Multa bafat la INTERVIU, dar sigur faci un lucru bun, sigur nu esti prea ... dornica sa te arunci iarasi, cu un anumit timp de-al tau este adevarat, pe apa sambetei si sa pleci cu capul inainte intr-un necunoscut.Din nou???Multa bafta, sa gesesti ceva in acre sa te REGASESTI si sa TE simti TU in largul tau.CRISTI

Andreea spunea...

Ptr anonim sisut: o sa merg la interviu, ca e azi. Si o sa pierd vremea. Dar o sa merg.

Andreea spunea...

Ptr anonim Cristi: ooo, dl. jurist, ce onoare. Lasati luatul pe dupa visini. V-ati luat haine ptr 2 mai? :)

Andreea spunea...

Ptr. anonim jefa: ma luati si pe mine? Stiu sa spal si vasele.

Anonim spunea...

Juristi? avem juristi in zona? Cunostem lumea lor, traim "in pat cu dusmanul" de 14 ani si nu facem decat sa fim un "Dan Puric pe scena TNB-ului".....pt necunoscatori: ne luptam cu morile de vant; insa, sa vedem partea plina a paharului: fara ei ne-am fi finalizat proiectele prea repede si, fara ei,acei rezistenti la schimbare (in aparente, ca asa au fost educati de scoala romana de drept,....nu,legea spune astfel si nu avem cum sa implementam ....., cum sa te arunci inainte, stai ca uite care-s riscurile...,pana la urma accepta ce vrem noi ca sa-si ia onorariul) viata n-ar mai avea farmec, trebuie sa traiasca si ei. Viata fara juristi ar fi prea lina si fara provocari. Si cum spunea un anonim dragilor:

"Change is inevitable......Growth is optional"

Jefa

Andreea spunea...

Uau, 7 comentarii. Asta e record. Trebuia sa spun eu ca am obosit ca sa comenteze lumea. Nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie cand 'oi muri....