vineri, 17 aprilie 2009

Hai sa Pastem fericiti

Se termina saptamana. Suntem la o aruncatura de scobitoare de sarbatori. Mai avem un picusor. Nu ne mai sta capul la munca. Se prinsera pana si sefii nostri de treaba asta. Asa ca ne dadura drumul. Multi fugira mancand pamantul, uitandu-se din cand in cand peste umar sa vada daca nu ii striga cineva inapoi. Eu de ce mai stau? Sa va scriu aceste randuri si sa se coaca cozonacii. In cuptorul cofetariei de la colt.

Incepuram sa simtim si noi mirosul de sarbatoare. In frigider zace de aseara, din bunavointa parintilor colocatarului colocatarei, carora le multumim din suflet pe aceasta cale, animalutul. Niste criminali, macelari, carnivori. Asta suntem. Colocatara sisut azi, in semn de revolta impotriva tuturor, inclusiv a familiei Anghel, a imbracat un tricou cu un mielut care striga stop carnagiului. Too late.

Ouale le vopsim maine. Sa speram ca a mea colocatara nu va vrea sa facem cate 10 din fiecare culoare. Si sa speram ca ne ajunge patrunjelul. Dat fiind faptul ca persoana mai sus citata nu serveste carne de behaitor, manca si ea oua si cozonaci. Din aceasta cauza avem contract cu jumatate din cofetariile de la noi din cartier si cu bunica-miu care strange ouale gramada.

In rest, plec sa sarbatoresc cu ai mei, la un pahar de vin si la o carnita pe gratarel, toate sub pomii infloriti. Mai incercam si un drobulet si o ciorba de bureti si, pentru cunoscatori, o portie de pacele, ceea ce va doresc si voua.

Si acu-i acu: fie ca sarbatoarea...., nu, nu e bine; fie ca lumina.... nici; sa aveti parte....sa fim seriosi. Hai sa pastem fericiti, sa mergem la biserica sa luam lumina, sa ne odihnim si sa ne incarcam bateriile alaturi de cei pe care ii iubim!

2 comentarii:

Anonim spunea...

PASTE FERICIT SI MULTA LINISTE SUFLETEASCA.INCARCA-TI BATERIILE CU ENERGIE POZITIVA SI lasa duracelul sa raman nr. 1 pe piata bateriilor.
Sa fii mereu asa cum te stiu eu.
C.
PS Mai raspunde si tu la aparatul pe care il porti in geanta.Multumesc.

Andreea spunea...

Sa raman cum ma stii tu...cam greu, o sa incerc.
Sarbatori fericite!!!