joi, 24 iulie 2008

Coincidenta sau destin?

Ma trezesc eu ca o floricica in aceasta dimineata cu gandul la toate cate le am de facut, printre acestea toate numarandu-se si o vizita la minunatul client caruia ii prestez calculul salarial luna de luna. Clientul nu-i asa complicat din punctul de vedere al salarizarii, insa e destul de complicat din cauza GM-ului. GM-ul este un neamt. Uau, cu asta spusei totul. Omul e un super profesionist, dar de cele mai multe ori exagereaza. Nu e un tip cu care sa lucrezi usor, dar te obisnuiesti.

Anyway, dincolo de teama de a merge la office-ul lor deoarece de manager antipatic, exista teama de intalnire cu o anumita persoana care isi desfasoara activitatea in zona. Si cum de ce ti-e frica, d-aia nu scapi, chestia asta se intampla cam mereu. S-ar putea sa fie puterea mintii, s-ar putea sa fie o simpla coincidenta sau sa fie, pur si simplu, destin.

Nu cred in coincidente, cred ca toate lucrurile se intampla cu un anume scop, chiar daca uneori ne e greu sa il vedem. Cred insa in puterea mintii. Fara a avea pretentia de a fi cine stie ce "ghicitoare", "clarvazatoare" sau alte asemenea, cred in energii pozitive care, gestionate pentru indeplinirea unui anumit scop, duc la realizarea acestuia. Mai cred, de asemenea, intr-o energie superioara care ghideaza vieti, sentimente, ganduri.

Cred ca oamenii au dreptul sa se refugieze in ceea ce vor ei. E vorba, pana la urma, de liberul arbitru. Fiecare are dreptul de a alege un drum, fara a fi judecat sau blamat. Unii se refugiaza in diverse vicii, altii se refugiaza intr-un Dumnezeu pe care nu-l pot explica sau descrie, intr-un Dumnezeu care este pana la urma suma tuturor lucrurilor bune din fiecare dintre noi. E foarte usor ca, in cazul unui esec, sa gandim ca a fost mana destinului, dar oare nu ne trasam singuri destinul?

Asa ca, intalnirile pe care teoretic nu ni le dorim, se intampla tot ca urmare a gandurilor noastre, a dorintelor de la nivel subconstient. Asa cum ar spune cineva: ai grija ce-ti doresti pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, se va indeplini.

Niciun comentariu: