miercuri, 15 octombrie 2008

The lady in red

Sau exista simtul ridicolului pentru toata lumea? Va rog sa nu sariti la jugulara bietului scriitor. Stiu ca va face acum ceea ce l-a oripilat in toate celelalte postari. Dar zau ca nu se poate abtine.

O dimineata linistita. Saptamana e inainte. In metrou, lumea inghesuita injura Metrorex-ul. Domnul acela de ne duce cu metroul se tot baga peste tanti aia cu voce cristalina de ne anunta ca se inchid usile. Si ne tot roaga sa permitem inchiderea usilor. Si ne minte ca alt tren va sosi in statie la 2 minute. Yeah, yeah, sigur. Noi avem ciunga-n par? Asa ca rezistam cu stoicism, ne mai inghesuim, ne mai strangem, mai sugem burtile, ne lipim de usi. Parca am fi castravetii aia de ii inghesuie mama in borcanul de muraturi. Unii au pretentia sa se tina de ceva. Cei mai multi vor plasticurile alea de stau atarnate pe bara din metrou. Oameni buni, ati innebunit? Unde sa cadeti, in milimetrul ala de va desparte de ceilalti calatori? Altii sunt mai smecheri. Le place la inghesuiala. Se tin de fete. Sau de diverse parti ale corpurilor fetelor.

Anyway, sa revenim. Ajung la destinatie. Ies la aer. Pfiu. Ce bune sunt si noxele astea. Hai sa ma bucur de ele pe tot drumul spre job. Copacel, copacel, Albano canta intr-o ureche, Albina in ailalta: "Libertad, cuanto ai fato piangere, alea, alea". Imi place muzichia, asa ca parca merg in ritmul ei. Pe drum nimic neobisnuit. Prietenul meu mic si ferchezuit vorbeste, of course, la telefon. Intr-o dimineata, imi voi lua inima in dinti si il voi intreba cu cine naiba vorbeste el in fiecare dimineata de la Tineretului la Timpuri Noi. Rockerul e tot asa, se imbraca la fel, numai ca acum nu mai are ochelari de soare. In rest, toti sunt bine sanatosi, multumesc de intrebare. Intre toti acesti prieteni de metrou, ma simt ok. Fac parte din rutina mea. Si imi fac griji cand nu ma intalnesc cu vreunul. Ca ma gandesc ca i-o fi rau. Si imi pare rau. Ca sunt si ei parte din viata mea.

Asa. Mergand eu asa agale, aud in sptele meu pasii unei doamne bine. Sau asa credeam eu. Si parca venea si asa un iz de parfum bun, fitzos. Eeee, zic, vezi Andreea, tu tot in blugi si pantofi sport. Tu nu mai faci toc toc toc. Ia sa sed eu mai incet, sa o las sa ma depaseasca si sa merg dupa parfumul ei. Proasta miscare. Ma depaseste. Era blonda. Parul frumusel aranjat. Se vedea mana hair stylistului bengos. Si produsele profesioniste. Buuun. Deci coafura impecabila. Sa coboram. Fata nu i-am vazut-o, ca mergeam in spatele ei deja. Haina. Rosie. Ca focu' sa-i surada norocu'. Eee, zic, fata are curaj. Si personalitate. Sa coboram. Zic, sa analizam fusta. Care fusta? Au. Unde e fusta? Ca dupa haina, ochiul meu vedea doar un dres. Portocaliu. Da' portocaliu, nu asaaaa. Nici asta nu ar fi fost asa o tragedie daca fatuca ar fi fost lucrata. Dar, din pacate, oricat era ea de doamna frumos mirositoare si toc-aitoare, manca si ea saorme. Des. Multe. Stiu, stiu, o sa ziceti, ia uite cine se apuca sa judece. Da' eu nu-mi pun dres portocaliu si haina pana sub fund. Ca ma gandesc la bietii oameni care ar merge in spatele meu si nu vreau sa le zgarii retina. Ma uitam la doamna asta si ma gandeam ce pacat ca nu are si ea oglinda acasa. Desi, avea langa ea un domn. Bine imbracat. Ar fi putut fi el oglinda sau constiinta ei. Din contra, el parea fericit ca tine de mana saorme in colanti portocalii. Cred ca ea avea impresia ca e foare sexy cool trandy fancy mancy. Sau poate doar nu-i pasa de ceilalti plimbareti din jur. In fine, zic "sunt eu carcotasa". Ce ti-e si cu femeile astea, cum le roade invidia si pizma. Din sens opus venea un domn. Un domn bine. Si chiar cred ca era domn. A privit, a zambit si a ridicat dintr-o spranceana in sens de "eee, daca ei ii place". Peste tot doamna atragea privirile. Nu admirative.

Hai sa fim bine intelesi. Daca eu ma imbrac in gri si negru, nu inseamna ca toata lumea trebuie sa se imbrace ca mine. Dar, daca tot pui o culoare tare si o imbracaminte indrazneata, incearca sa arati cat de cat bine, ca vei atrage privirile cu strampii aia portocalii. Si macar sa ne clatim ochii, nu sa ne oripilam. Si, pentru numele lui Dumnezeu, hai sa ne luam oglinzi in casa!

2 comentarii:

Blondutza spunea...

Si ce-mi place subiectul !!
Eu as inventa oglinzile care sa tzipe, usile care sa se blocheze in momentul cand o " tragedie" vrea sa plece la job, animalele de companie care sa vorbeasca si sa refuze plimbarile cu astfel de pet-uri !
Da stai sa-ti povestesc Andutza, periplul meu intr-un salon de facut la ccomanda " frumoase". Am ramas cu sechele !!!!!
M-am dus sa ma paracopitez, ca de la nunta trebuie sa fiu bella, .....nu Sandy ! In timp ce unghiutzele mamei erau zmoto, stateam in expectativa si urmaream si eu " doamnele" venite sa cumpere frumusetze la kg. In stanga o tanara ale carei unghii erau ca si viitorul ei ....la batranetze ! Adica albastre ! Nu ai inteles ?! Ok, frumoasa si atat!In spate o alta tanara, uimitor, cam nasputza, dar cu una bucata de tanar gen gigolo de mi-au cazut...., nu mi-a cazut nimic, hello sunt pe cale sa ma marit !!!! In dreapta, tzop, tzop apare o bblonda ( evident!), care fusese si data trecuta cand am fost cu mama, deci sa spunem " o cunostintza"!!!!( stai sa ne intelegem, acolo toata lumea e prietena cu toata lumea, cred ca din considerentul ca toata operatiunea dureaza cam o ora si ceva!!! iar doamnele in cauza vin si la tratamente spa ptr maini si picioare cu kaviar,freze smucite etc, nu ca mine si ca mama pentru niste unghiutze). Si sa revenim la "cunostintza". In afara faptului ca o pune in tema pe fata care ii facea unghiile ca data viitoare doreste kaviar pe unghii ( vreau sa cred ca nu-si imagina ca se mananca !!!!!!! sau poate avea scoala aceea, kaviar cu sampanie, ca dupa .....botoxina din buzitzeee si dupa lipsa de neuroni....!!!!!!)fata a inceput asa fara ca nimeni sa o intrebe sa ne povesteascca de Paris. Citez " din toate tarile unde am fost, ( pauza, eu anticipasem ca le enumera , dar cred ca a considerat ca sunt cam multe ), la Paris nu m-am plictisit de loc. Cred ca as putea locui o vreme acolo. Nu m-as plictisi de loc. E cum imi place mie, magazin , langa magazi. Si am vizitato groaza de lucruri "( eu am intzepenit, ma si gandeam ca a zburdat prin Luvru, Versailles, ca a stat ochi in ochi cu Mona Lisa ). Dar revenim " am vizitat toate cabaretele". Sa-ti crape capul femeieeeeeeeeeee!!!!!!!! A vizitat cabaretele!!!!!!O si vedeam stand si admirand ......junururile tangutzelor . Sau shtangutzelor, nu mai conteaza !
Sa-ti batzi copii femeieeee! I-am dat delete, nu inainte de a ma uita la ea in felul ala al meu, il stii tu !!!!! Asa in sictir femeie , " treci si munceste si te-ntzoleshte", vorba lu' Margineanu!!!!!!!!
Am plecat de la salonul de cumparat frumusetze la kg pe la ora 21 si ceva, eram intzepenite amadoua, dar cu unghiutzeee si ce unghiutze!
Ajungem la leutz, care mai avea un pic si suna la 112, sa ne declare disparute, si o pornim voioase catre casa. In trafic mai aprind de cateva ori lumina sa-mi admir unghiile,........ o data cu ceilalti soferi bineinteles, mai o barfa, mai niste ...picioare bagate in guritza unuia care mi-a taiat calea si intr-un final ajungem acasa !!!! Si ...surprizza !!!! Nu puteam sa ne scoatem centurile de sigurantza din cauza unghiilor !!!!!! Mai e ceva de comentat ?!....NU
MEA CULPA DACA AM MANCAT LITERE SAU DACA AM ADAUGAT, INCA NU DETZIN CONTROLUL ASUPRA LOR. A UNGHIILOR EVIDENT !

Andreea spunea...

Oleeee, cat comentariu. Asta era bun de postat. E lumea plina de pitzi, poate vom colabora la o postare cu si despre pitzi.

By the way, no hard feelings, da' toate toampele si-au facut unghii :) Si ele, toampele, nu are nunti :)