luni, 13 octombrie 2008

Parfum de femeie

"Iubesc femeia, blonda sau bruna". Ce ti-e si cu femeile astea. Domne', ce fiinte complexe si ciudate. Ce-o fi fost in capul lui Dumnezeu cand le-a facut? Cred ca il tinea Sf Petru de vorba si nu si-a dat seama ce face. Trecem peste faptul ca vorbesc mult, da' muult de te doare capu'. Si ca sunt sucite. Si ca se baga ca musca-n lapte in toate cele ce le privesc mai putin.

Femeile au ce au cu viata lor si a celorlalti. Dau viata, se baga in viata celorlalti mai cu binisoru', mai cu forta, ii determina pe unii sa renunte la viata (aici mai depinde si de ceilalti). Femeia a pornit razboaie, a starnit mai mult decat pasiuni, i-a imbarligat pe multi, a fost muza pentru versuri geniale, a fost cauza ratacirii multor minti.

S-au luptat mereu sa se autodepaseasca si sa ii depaseasca si pe ceilalti. Au trecut de la stadiul de gospodina la stadiul de femeie de cariera, de la stadiul de mama la stadiul de prietena sponsor, de la stadiul de sotie la stadiul de partener de afaceri. Si ce partener de afaceri!

Femeile sunt puternice si rezistente fizic. Nu se vor plange niciodata asa cum o fac dansii, dumnealor. De aia a zis Dumnezeu sa nasca ele. Ca daca ar fi nascut dansii, Pamantul ar fi fost tot o vaicareala.

Femeile sunt sucite si au voie sa fie ca de aia sunt femei. Femeilor le sta bine in cabina de proba, nu in fata ei. Ele au voie sa probeze o ora jumatate si sa nu isi cumpere nimic. Ele vor avea mereu nevoie de pantofi si genti, indiferent daca dulapul de acasa sta sa cada, vor exista mereu alte si alte modele si culori la moda.

Femeile nu vor iesi niciodata la o bere, ele vor iesi la o cafea, care cafea se va transforma, in cele din urma, in shopping. Datorita lor a fost inventat turismul pentru shopping. Datorita lor, Dubai-ul a inflorit. Si tot datorita lor exista Milano si saptamana de moda, Catalin Botezatu si festivalul de moda de la Iasi.

Femeile conduc. Masini. Nu alea de spalat. Alea pe patru roti de multi cai putere. Si de multe mii de euro. Fiindca femeile isi permit sa fie intretinute. Fiindca au ce face si daca nu au un job. Numai ele stiu cat e de greu sa stai la coafor cinci ore, supuse fiind la fel si fel de torturi care le transforma in cucoane.

Femeile au joburi importante in companii mari. Pentru ca sunt serioase. Si pentru ca prin sarm si o bluza mai decoltata pot incheia afaceri pentru care barbatii ar negocia luni in sir. Ele pot, in decursul unui an, sa promoveze de la secretara la manager.

Femeile isi schimba culoarea parului la fiecare schimbare de anotimp, de tendinte sau de toane. Sau pentru ca au luat salariul. Sau pentru ca au ajuns in cartierul cu coaforul si au vrut sa vada ce mai face hair stylistul preferat. Sau pentru ca noua colega e mai fancy mancy.

Femeile mai conduc. Oameni. Importanti. Din stat. Ce ar fi fost Nea Nelu' fara doamna Nina, Nastase fara Danuta, Baselu' fara Maria si Elena (el are doua, ca e pres), Ceausescu fara Ceauseasca? Si pe acelasi sistem: Eminescu fara Veronica, Clyde fara Bonnie, Romeo fara Julieta?

Astazi am vrut sa vorbesc despre cat e de misto sa fii femeie. Despre cat e de naspa, despre dureri lunare, despre durerile facerii, despre hartuire sexuala si alte alea negative si urate, cu alta ocazie. Ca noi, femeile, mai suntem si optimiste. Si vedem doar partea plina a paharului. Nu mereu, dar adesea.

Niciun comentariu: