luni, 20 octombrie 2008

O lume de pitzi

Plec cu aceasta postare de la o intamplare povestita pe scurt de o prietena, intr-un comentariu, acum ceva vreme. Spunea ea atunci despre lumea dintr-un anumit salon, unde unele dintre noi merg atunci cand primesc vreo marire de salariu sau vreo prima sau vreo pomana sau vreo mila de la parinti sau frati. Sau cand e vreo ocazie speciala. Nunta. Paranghelie. Inmormantare. In fine, ceva deosebit.

Da, noi mergem rar. De ce? Pai nu avem cu ce. Aoleo, n-avem cu ce? Pai inseamna ca nu suntem pitzi. Trist. Ca viata asta e cu si pentru pitzi. Si e plina de pitzi. Din ce in ce mai multe. Ca ciupercile dupe ploaie. As vrea si eu sa fiu pitzi. Uite asa. Sa nu mai vin dimineata la job-ul mult prea minunat. Sa ma trezesc la 10. Si sa am un program foarte incarcat. La 11 sa am programare la coafor. Cu tot setul. Freza, vopsit toate cele 20 de unghii, defrisat prin toate zonele defrisabile. La 14 sa am programare la SPA. Si aici program complet. Masaj, impachetari, tratamente. Pe la un 6 asa, sa merg in oras, sa iau cina. O frunza de salata si doua masline, pe care sa dau jumatate din valoarea unei Dacii, dar sa-mi permit. Fara remuscari. Pe urma, in club. Si a doua zi de la inceput. Weekend-urile sa mi le petrec, relaxandu-ma pe malul Senei sau la shopping la Milano. Singura mea grija sa fie sa ma pastrez in forma. Si sa nu ma plictisesc de atatea calatorii cu avion, vapor sau 4x4. Si vreau si eu unghii din alea, cu nu stiu ce. Si tratamente din alea pentru maini si picioare.

Pe pitzi le gasesti si in alte parti, nu numai la coafor. Le gasesti in mall. In mall ele isi prezinta toalele, formele, frumusetea cumparata la kilogram, pantofii, posetele. In mall ele isi cauta eventuali sponsori mai mari si mai tari decat aia pe care deja ii au. Pitzi cumpara haine cu eticheta, nu asa fistecum. Si cumpara multe. Si mici. Ele nu asteapta reducerile si in niciun caz nu isi achizitioneaza carpe din colectia trecuta. Pitzi conduce bolizi, in care se pozeaza pentru a-si infrumuseta contul hi5. Pitzi merge doar in acele locuri unde e sigura ca va avea de cine sa fie vazuta. Pentru Pitzi cafeaua nu are gust daca nu e bauta in Dorobanti, masina nu e noua daca are mai mult de 1 an si masina nu e masina daca nu e suv.

Din categoria pitzi mic, fac parte acele pitzi care nu sunt chiar pitzi, dar sunt in devenire. Aceste pitzi mici lucreaza. Munceste. Nuuu, nu pentru a-si castiga banul pentru cico. Nuuu, dom'le. Muncesc ca asa e trandy fancy mancy. Da' vin la munca la 1 si pleaca la 3 cu o ora pauza de masa, normal, intr-un restaurant in care sa existe potentiali transformatori de pitzi mici in pitzi adevarate. Ca, vorba cuiva de pe aici, anonimatul ucide. La munca, pitzi mic face cafeaua lu' sefu'-cotizator, face masaj lu' sefu'-cotizator si mai face si alte lucruri pentru sau cu sefu'-cotizator. Sefu'-cotizator, baiat finut de altfel, pitzi baiat la randul lui, este recunoscator pentru timpul acordat de pitzi mic. Drept urmare, cotizeaza pentru bunastarea si comfortul lui pitzi mic. Asa fac firmele de masini de lux vanzari astronomice, agentiile de turism aduc din ce in ce mai multe pachete in Sea Shell, brandurile de toale si pantofi se inmultesc pe zi ce trece. Ca sa fii sef de pitzi mic, trebe sa ai cu ce. Adica, exact cum ziceam, sa fii si tu un pitzi baiat. Ca daca nu esti un pitzi baiat, o sa ai ca asistenta o Andreea prostanaca, absolventa de scoli inalte, care nu va sti sa faca decat situatii in excel si in alte programele, sa iti vorbeasca in doua limbi straine (limbi din acelea de supravietuire prin alte tari, nu limbi de celalalte).

Eeee, dragi cititori, lumea e condusa de pitzi. Si pe bune ca vreau sa ma fac si eu pitzi. Nu mult. Cateva zile. Ca dupa cateva zile, sigur ma plictisesc. Si nici nu as mai avea subiecte comune cu doamnele de la coafor, spa, si alte locuri de exersat inteligenta sclipitoare. Si vreau si eu sa fiu blonda. Si sa imi pun unghii din alea de te costa 150 Ron lipitul si 80 de Ron aplicarea supergluu-lui o data pe luna, ca sa nu se rupa operele. Ce daca toata firma are? Turma. Spirit de turma. Si ce daca nu mai poti tasta? Nu mai tastez. Nu mai muncesc, ca doar sunt si eu pitzi. Acu' gata. Ma duc la munca. Deoarece sunt singurul meu sponsor. Un sponsor sarac, care nu isi permite nici macar o pitzi mica. Fuck!

Niciun comentariu: