luni, 17 noiembrie 2008

La umbra marelui urs

"Imi simt sufletul mugur de fluier/Cea doinit cântec cu suier,/Pentru zilele ce-au fost trecute,/ Pentru noptile negre si slute./Am pornit cu roua-n picioare,/Ca sã cânt un cântec de soare,/ Pentru zilele ce au sã vie, /Pentru noptile cu iasomie. /Freamatul apelor si fosnetul codrilor/ In el se întâlnesc, /Si sufletu-mi încãlzesc./ Hei, hei, verde e iarba,/ Soarele-i sus pe cer./ Hei, hei dusã o iarna / Cu dintii ei de fïer. "

Noroc cu Jurnalul National, uite asa am realizat ca inca imi mai amintesc o sumedenie de versuri. Semn buun, nu m-am sclerozat definitiv, ma mai viziteaza din cand in cand tanti Roza ( scleroza), dar nu sta mult!!!!! M-as putea inscrie la emisiunea aceea, habar nu am cum o cheama , dar stitzi despre ce vorbesc !!!! E normal sa nu stiu cum se numeste, eu nu ma uit decat la emisiuni serioase, talk show-uri , nu vad decat filme cu shtaif si .................pe Statica!!!!!!!!!!!

Fiecare om cu slabiciunile lui!!!!!!! Astazi de dimineatza in masina, am cantat cum cantam in tineretze, la concerte ! Ce vremuri!! ! Acum daca dau " de doua ori din cap" sunt chiauna doua saptamani !!!!! Sa nu mai vorbim de faptul ca nu vad sensul datului din cap.....!!!!!!!!!!

Au trecut o mie de ani de atunci! Nu ratam aproape niciun concert, era o jale cand mama nu ma lasa , nu vretzi sa stitzi !!!!!! Bine ca gusturile mele muzicale coincideau cu ale tatalui meu ! Era o data de mult, pe stadionul 23 August, era in vremea in care fumam, dar ......nu fumam ! Asa ca ma duc cu tata la concert, ma intalnesc cu gashca, hotaram ca noi sa stam in fatza scenei sa nu cumva sa ratam ceva ( !!!) , tata mai in spate, ca sa nu surzeasca ! In fine, stabilesc cu tata un punct de reper care urma sa ne foloseasca la terminarea concertului .... Dar, un amic a simtzit nevoia sa fie spiritual, " ai o tigare"; Brrr, mi-a stat inima! Asta este.... pana aici mi-a fost, ma uit cu ochi galeshi si intreb " cu mine vorbeshti?", raspunsul a fost altul decat cel pe care-l asteptam ....." da, hai nu-mi spune ca nu ai..". Si s-a lasat tacere. M-am facut ca ploua , era cea mai ushoara modalitate de a depasi momentul!!! Dar....., era prea frumos sa fie adevarat, sa scap asa usor..... !!!! M-a chemat tata la el, ma gandeam ca urmeaza reproshuri, dar nu a fost asa mi-a intins cateva tigari ...., cu mentiunea" pentru amicul care fumeaza". Mai rau decat o palma !

Au trecut ani de atunci, intre timp m-am lasat de fumat, dar parca mai simt gustul tigarii aceleia , care uneori coincide cu gustul perioadei mele rebele. Parca ma si vad cu pletele in vant sau mai bine zis in ochi, cu carare pe mijloc , cu blue jeanshi , cu camashi de camuflaj, cu geanta kaki atarnata de gat, cu geci de piele, cu tendintza de a-mi masca feminitatea, cu bijuterii voluminoase si musai din argint. Atunci nu purtam pantofi Musette, nici cotume La Femme, uram bijuteriile din aur, bluzele mulate, pantofii cu toc, buclele, parul blond, altul decat cel natural! Va vine sa credetzi? Toate acestea erau pentru "femei superficiale" care pun pretz pe exterior!!! Noi eram " flower power" ! Doamne, ce mai filozofam cand ne intalneam in gashca; faceam 'poshta" tigarile proaste acolo sus in Cishmigiu, in MBL ( in traducere " mai bine lasa" !), cantam acompaniatzi de chitara si nu aveam voce...... ca si acum de-altfel ( ...dar la nunta am cantat !)!! Dar ce conta, ne simtzeam bine, nu faceam rau, eram copii buni, invatzam bine, dar nu vroiam sa fim ca toti ceilalti, cred ca de aceea si fumam ! Imprumutam unii de la altzii discurile vinil cu Beatles, Bee Gees, Peter & Gabriel Garfunkel, Dair Streets, Uriah Heep, Def Lepard si multi altzii. Ce vremuri!!! Mergeam la concert la Iris, Holograf, Cargo, Pheonix, Pasarea Colibri cantam pana raguseam, stiam toate versurile, dansam pana la epuizare ( adevarul este ca datul din cap te cam epuizeaza!!!!!!!).

Au trecut anii, am inceput sa fac parte din categoria " femeilor superficiale" , adica sa-mi placa costumele elegante, sa-mi deschid un pic mai mult blondul pe care-l posed, sa port pantofi cu toc, sa iubesc bijuteriile nu numai cele din argint, sa nu mai suport tigarile, sa-mi placa parfumurile bune, sa nu mai fiu indragostita de barbatiii cu plete , dar inca "imi simt sufletul mugur de fluier...."

5 comentarii:

Andreea spunea...

Phoeeniiix.... Femeie, ai imbatranit cu vremea nevenita. Si te-ai lasat si de fumat. Nu mai esti cool. Esti o baba ofilita, pe care tineretul nu o mai intelege. Cum sa nu dai din cap? Oooffff...

Blondutza spunea...

Ma lashi !!!!!
Dau din cap stai linistita, ca astazi erau shocatzi toti toti prietenii din trafic !!!!

Andreea spunea...

Si, by the way, emisiunea se cheama "O, la, la"...:) Du-te si ia-le banii!!!

iulian spunea...

Hei, Andreea, nu stiu cine esti, dar se pare ca avem trecut comun :)

Andreea spunea...

Buna, Iulian! Articolul a fost scris de Blondutza. Asa ca trecutul comun il ai cu ea. Bine ai venit pe aici!